Previous Entry Share Next Entry
SKAM-fanfiksjon: rekord?
Niankh-khnum-hotep - Snuggle
eve_n_furter wrote in scandafandom
Hei, mere SKAM-prat, gitt. Oppdaget akkurat at det er en ganske okei SKAM-ficsamling på AO3 allerede: 328 tekster i skrivende stund. Det må vel være en slags norgesrekord?
http://archiveofourown.org/tags/SKAM%20(TV)/works

13 av dem er lagt inn som "Norsk". Kikket raskt på noen av dem, og uten at jeg har særlig peiling på serien, så må jeg si det jeg så var godt skrevet og gjennomarbeidet. Ikke hverdagskost når det gjelder tenåringsfandom i Norge, men kanskje det har noe å gjøre med at SKAM appelerer til fler enn tenåringer?
AO3 SKAM-fankiksjon på norsk

Ellers så måtte jeg dø litt av denne. Av latter, mest. :P

  • 1
Jøss! Er ikke hver dag en norsk serie får seg en halv-stor fandom. Skam har fått fans både i inn- og utland har jeg skjønt. :) Er jo alltid gøy det! Jeg så det meste av de første sesongene, men mistet interessen etter en stund. Under et familiebesøk 1. Juledag fikk jeg en formaning av en kusine til å plukke serien opp igjen. Jeg får se hva jeg føler for.

Jeg døde litt (for det meste av latter) jeg også av den videoen der. :P Må si jeg faktisk synes Paul Ottar Haga ser ganske så perfekt ut som en voksen Jonas. På en annen side så vet jeg ikke om jeg skal le hysterisk eller ikke av Henrik Mestad som Isak xD

För ungefär två veckor sedan börjades det prata om SKAM i Sverige. Hela min vänkrets har sett serien nu!

Jag har inte vågat titta för jag tycker det är så pinsamt med tonårsintriger... Och tonårssex.... Och fulla tonåringar...

Men någon slags attraktionskraft måste serien ha eftersom femtioårigar tittar på den.

Haha, jeg må bare skrive under på kommentaren din. Jeg synes det er interessant å kikke på fra sidelinja, men føler ikke akkurat at jeg er i målgruppa.

Jag har inte vågat titta för jag tycker det är så pinsamt med tonårsintriger... Och tonårssex.... Och fulla tonåringar...

+1! Og det er så mykje snakk om serien i norske media (og på Facebook) at eg føler eg har full kontroll på utviklinga uansett, heh.

Interessant at så mange tekstar er på engelsk, sjølv om mesteparten av fansen sannsynlegvis er norske. No har vel serien fått ein internasjonal fanskare etter kvart, men eg lurer òg på om det er slik at engelsken gir avstand, slik at mange føler det er mindre pinleg å skrive fic? Eit liknande fenomen finst blant artistar som skriv låtane sine på engelsk; i tillegg kjem det jo at engelsk er det etablerte fic-språket (eller pop-språket i eksempelet mitt) og at det er eit lingua franca (og eit statusspråk), ulikt norsk.

Jeg tror faktisk at et flertall av dem kan være skrevet av ikke-norsk-språklige.

Jeg har to kjempefans på vennelista mi; ingen av dem norske - og det er flere enn jeg vet at jeg kjenner av norske fans. Jeg hadde jo lagt merke til serien på nrk, men skjønte ikke at det var en greie før utenlandske fans begynte å poste ville squee-innlegg. Og så eksploderte det for alvor.

Her er en post, fra tidligere i høst, men skal se om jeg finner mer. For science. :P

boy_touching: Isak & Even - Norway Soap Opera
http://boy-touching.livejournal.com/2581667.html

Edited at 2016-12-28 12:52 am (UTC)

Artig! Eg har visst undervurdert kor populær serien faktisk er. Lurer på når den amerikanske remaken kjem...

Jeg har ikke lest noe fanfiksjon, og kommer nok ikke til å gjøre det heller, men jeg syns serien er toppers <3

  • 1
?

Log in