Previous Entry Share Next Entry
Nordiske fan-nyheter i ny drakt
Jolly Coffee
eve_n_furter wrote in scandafandom
Noen av dere har kanskje savnet fan-nyhetene jeg pleide å poste annenhver måned? Jeg har i allefall savnet dem sjøl, men det ble for tidkrevende å gå gjennom stadig fler fan- og konvent-sider for å prøve å få med meg flest mulig arrangementer, samtidig som virkeligheten insisterte på litt oppmerksomhet (teite virkelighet!).

Meeen, jeg har ikke gitt opp tanken på et samlende organ, en slags "tverrfaglig" oppslagstavle for det meste som rører seg innen nordisk fandom. Etter mye tenking, lenking og FAQ-lesing, har jeg fått til det jeg mener er en god start:

Nordic Fandom News - automatically gathered newsfeed
- altså en automatisk innsamlingstjeneste for nordisk fan-nytt. \o/


Noen av dere har kanskje allerede oppdaget at dere har blitt lagt til i feed-en. Håper ingen føler seg ubekvemme med det (!), årsaken er at dere leverer fanarbeider eller fan-nyheter og -artikler som kan være av interesse for andre nordiske fans. (Kun allerede offentliggjorte innlegg blir videreformidlet.) Gi meg beskjed om dere ikke vil være på listen, så skal jeg ta dere av umiddelbart. Og de av dere som ikke er lagt til, men gjerne vil bli det, legg NFN til som venn eller gi meg beskjed på annen måte, så skal jeg legge journalen til i feeden. Her kan dere lese mer om feeden og kriteriene.

Prosjektet er fortsatt i en oppstartsfase, så jeg vurderer løpende de forskjellige bidragsyterne. Målet er å få til en slags helhet der man til enhver tid kan stikke innom for å få overblikk over hva som rører seg in nordisk fandom: cons, møter, aktuelle temaer, småplukk osv. Jeg vil også gjerne ha tilbakemeldinger, både tips til bidragsytere og på feil og dårlige formuleringer i forklaringene.

Når så ting begynner å falle på plass, vil jeg lage et standardbrev som jeg sender til alle bidragsytere (utenom LJ) slik at de blir orientert om at listen finnes. Forhåpentlig vil det etterhvert skaffe ganske mange lesere og abonnenter til listen. Her er forresten RSS-sida til selve nyhetsfeeden, for dere som vil abonnere selv eller legge den til på en blogg. På sikt vil jeg kanskje også ha en medredaktør eller to, for å gjøre listen mer robust mot RL og tidas tann.

(Det var forresten en liten strek i regningen av LJ valgte akkurat i dag til å oppgradere friends-page'n. Tror det skal gå greit likevel (men jeg savner "page summary" ;_; ).)


Sånn reint bortsett fra å levere generelle fan-nyheter, kan profil-sida også brukes til å plukke enkelt-feeds som du kan legge til i din egen venneliste. Slit den med helsa! Alle slags tilbakemeldinger mottas med takk. :)
Tags:

?

Log in

No account? Create an account