Previous Entry Share Next Entry
Pod Aware - Hurra for lydfiksjon-uka!
Dance of Joy
eve_n_furter wrote in scandafandom
Pod Aware Banner
Mission statement på engelsk: "Podfic: it's an audio recording of a fanfic, like an audiobook, how awesome is that? Fans from all over put their voices out there so you can enjoy fanfic on the go or just in a different way. To find out more about podfic, why we do it and how to get started, check out pod_aware on LJ or DW."

Men hva i allverden har dette med skandinavisk fandom å gjøre? Jo, det finnes allerede litt skandinavisk lydfiksjon der ute, og det kan fort bli mer om flere oppdager at dette er moro både å lage og høre på.

Har du noen gang sortert sokker eller måket snø mens du har en lydbok på øret? Det har jeg, og det er ærlig talt de eneste gangene jeg tenker at "Nå skal jeg jammen sortere alle de sorte etter bredden på vrangborden eller bare måke litt ekstra, kanskje jeg må ta verandaen også gitt?" bare for å få høre slutten på en spennende historie. Du kan også oppdage hvor gøy rutinearbeidet kan bli, eller ventida på bussen, eller på flyet eller romjula eller... Og det aller beste med fan-lydbøker er at de er gratis!

Skandinavisk lydfiksjon til nedlasting (vanligvis mp3).

LiveJournal-grupper tilegnet lydfiksjon (det finnes sikkert flere, men dette er fine plasser å starte):
pod_aware - Bli inspirert og finn ut mer om hva lydfiksjon/fan-lydbøker er.
podfic_tips - Spørsmål og svar om hvordan man lager og distribuerer sine egne fan-lydbøker.
amplificathon - Stor gruppe for utveksling av lydfiksjon i alle slags fandommer med årlige premie-utfordringer.
audiofic, podfic_central, podficpool - Grupper for utveksling av lydfiksjon i alle slags fandommer.
podslash - Gruppe for utveksling av slash-lydfiksjon i alle slags fandommer.
hp_podslash - Gruppe for utveksling av Harry-Potter slash-lydfiksjon.
fma_smutbytes - Gruppe for utveksling av Fullmetal Alchemist-lydfiksjon.
theaudiolibrary - Test lisensierte lydbøker før du bestemmer om du vil kjøpe dem.

Diverse lydbokressurser:
The Audiofic Archive - Dugnadsarkiv der alle kan få lagret sin egenproduserte lydfiksjon og hvor alle kan laste gratis ned. Anbefales!
LibriVox - Dugnadsarkiv for lydbøker av litteratur uten opphavsrett (utgått eller underlagt Creative Commons-lisens).

Spør gjerne meg om tips til hvordan, hvor og hva. Jeg er absolutt ingen ekspert, men kan kanskje fortelle deg hvor du finner svar. Og jeg håper at mange her tar utfordringen og poster sine egne fan-lydbøker etterhvert. Eller hva med å spørre yndlingsforfatteren din om du får spille inn favoritt-fanfikken?

Vi høres!

  • 1
Kjempefint! Jeg har laget noen lydfiksjon for mine yndlingsforfatteren og spille dem i bilen. Jeg skal søk for noen mer lydfiksjon neste uke.

Ja, det er genialt å høre på lydbøker i bilen! Jeg er fast bruker av The Audiofic Archive. Hadde jeg vært bedre i engelsk, skulle jeg spilt inn mange fler av yndlingsfikkene mine.

Jeg har faktisk allerede indspillet nogle af mine fanfic som podfics. Måske skulle jeg prøve på dansk også, hvis jeg får oversat lidt flere.

Tak for links! Dem kigger jeg nærmere på. :oD

Ja, gjør det! Det ligger ingen danske på The Audiofic Archive så langt så vidt jeg vet, så der er det et hull som bør tettes. XD

Åh, hvor mange ganger har jeg ikke tenkt at jeg skulle spille inn min egen lydfik. Jeg har til og med lastet ned Audacity (fantastisk brukbart program) med tanke på å lese inn noen av dem jeg har skrevet så langt. Jeg har egne spillelister på iTunes med engelsk-språklig podfic lastet ned fra The Audiofic Archive.

Men jeg har liksom aldri tid, og for den saks skyld ikke noe stille sted å lese dem inn heller. Meh. Kanskje jeg skulle flytte for meg selv i stedet for i kollektiv? :P

Hehe, jeg kjenner ei som låser seg inn på badet for å lese inn. Noen av innspillingene har folk som banker på døra (gjentatte ganger). XDDD

Jeg bruker Audacity sjøl. Så lenge man ikke surrer med fler innstillinger enn man absolutt trenger, er det et supert program.

  • 1
?

Log in

No account? Create an account